Quatreguidesdanslevent

Bienvenue

Explorez, découvrez, visitez !

RÉSERVEZ

CONTACTEZ NOUS

Onze must-sees voor nieuwsgierigen

Onze hoogtepunten omvatten de rondleidingen door Bordeaux. Van de oude stad en zijn geschiedenis tot de oude en hedendaagse architectuur, wij zullen u Bordeaux laten ontdekken en de Franse levenskunst, met keuzes waaronder de middeleeuwse wijk, de Gouden Driehoek, de Chartrons en de voormalige arbeiderswijk Bacalan.

Duur:

Prijs:

Aantal personen:

DE GOUDEN DRIEHOEK

Naast zijn erfgoed en luxe, is de Gouden Driehoek een bruisende leefomgeving. De inwoners van Bordeaux wandelen er graag, genietend van de groene ruimtes en levendige pleinen. De wijk leent zich uitstekend voor wandelingen, waardoor bezoekers de essentie van Bordeaux, een stad van kunst en geschiedenis, kunnen ervaren terwijl ze genieten van het aangename leven.

Un Quartier Vivant et Accueillant - Place de la Bourse

Nos visites

Proeverijen, sappige anekdotes over de geschiedenis, wij nemen de tijd om u de leuke, historische plekken te laten zien, de plaatsen die u zeker niet mag missen

Bordeaux Médiéval

Bordeaux is niet alleen de wereldhoofdstad van de wijn; het is ook een stad met een rijk middeleeuws erfgoed, waar elke steen een verhaal te vertellen heeft.

Voor liefhebbers van geschiedenis onthult een eenvoudige wandeling door het oude Bordeaux een labyrint van smalle steegjes, verborgen pleinen en vakwerkhuizen. Elke straathoek lijkt zijn eigen verhaal te vertellen, en roept een tijd op toen Bordeaux een versterkte stad was, bruisend van handel en ambacht.

La cathédrale St André - Chef-d'œuvre Gothique

Nos visites : Une Immersion dans le Passé

Wij bieden thematische rondleidingen aan die u onderdompelen in de unieke sfeer van middeleeuws Bordeaux. U zult de goed bewaarde geheimen van de stad, haar geschiedenis en legendes ontdekken.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Bordeaux. Van de opmerkelijke architectuur tot de verhalen van Eleonora van Aquitanië, en de mythen en legenden van onze regio, elke rondleiding is een duik in een rijk en boeiend verleden.

LES CHARTRONS

De Chartrons belichamen de geest van Bordeaux: een harmonieuze mix van traditie en moderniteit, geschiedenis en hedendaags leven.

De geschiedenis van de Chartrons is nauw verbonden met de wijnhandel. Van de 17e tot de 19e eeuw was de wijk de woon- en zakenwijk voor wijnhandelaren, die handelsgemeenschappen uit heel Europa aantrokken. Deze welvarende periode heeft een erfenis van prachtige huizen en pakhuizen achtergelaten die haar straten en pleinen sieren, getuige van de voorspoed van haar voormalige bewoners.

L'ancien quartier marchant, centre du vin mondial

Les bons coins

Van zijn fascinerende geschiedenis tot zijn hedendaagse levendigheid, wij zullen u door Les Chartrons leiden, het kloppende hart van Bordeaux. Of u nu aangetrokken wordt door zijn historische verleden, zijn culturele dynamiek of zijn vriendelijke sfeer, deze wijk heeft voor ieder wat wils. Verken straten vol geschiedenis, ontdek moderne kunstgalerijen en geniet van unieke cafés en winkels. Les Chartrons belichamen de geest van Bordeaux en mengen traditie en moderniteit op harmonieuze wijze.

LE QUARTIER DE BACALAN

Bacalan is een uitnodiging om de evolutie van een Bordeaux te verkennen die, terwijl het zijn verleden waardeert, resoluut naar de toekomst kijkt.

De Stad van de Wijn: Het Juweel van Bacalan

De Bassins à Flot: Tussen Geschiedenis en Moderniteit

Een Buurt van Leven en Creativiteit

Een Industrieel Verleden

L'ancien quartier ouvrier

Nos visites à Bacalan

Begeleide rondleidingen om Bacalan te ontdekken, ontworpen om de vele lagen van deze bruisende wijk te onthullen. We nemen je mee door de geschiedenis, architectuur, cultuur en futuristische projecten die Bacalan tot een uniek voorbeeld van stedelijke heruitvinding maken.

Les Autres Visites

RÉSERVEZ

CONTACTEZ NOUS